HIDRAULIKÁHOZ, - EGY HÉTKÖZNAPI CSODA!

Mi okozza a hidraulikus rendszerek meghibásodását 10-ből 9 esetben?
 

Valóban szükséges a rendszeres hidraulikajavítás és az előirt hidraulika olaj csere, vagy elkerülhetőek lehetnek ezek a sok esetben jelentős kiadások?

 

A hidraulikus berendezések manapság egyre több helyen nem csak hasznos, de nélkülözhetetlen eszközök is a mindennapi munkavégzéshez. Éppen ezért fontos, hogy a hidraulikus rendszerek folyamatos működése biztosítva legyen, hiszen gyakran csak ezen eszközökkel végezhetők el bizonyos feladatok.

 

Ha leáll a hidraulika, leállhatnak teljes munkafolyamatok, ami hatalmas  károkat okozhat egy vállalkozás számára. "Ami  elromolhat, az el is romlik" hallhatjuk gyakran a hidraulika szervizelés alatt, de valójában törvényszerű a hidraulikus berendezések rendszeres meghibásodása?

 

Miért romlik el általában a hidraulika?

 

Íme, néhány  ésszerűnek tűnő válasz, amelyekkel a gyártók és a szervizek nyugtatnak minket, ha feltesszük ezt a keresztkérdést:

" A hidraulika bonyolult, érzékeny szerkezet, természetes, ha javítani, karbantartani kell időnként, hogy megfelelően működjön..."

" Gondoljon csak bele, mekkora terhelésnek van kitéve a hidraulikus rendszer üzem közben, érthető, ha néha elromlik..."

" A folyamatos súrlódás miatt a kopóalkatrészek időszakos cseréje, javítása elkerülhetetlen..."

 

Bár ezek az állítások valósnak tűnhetnek a hidraulikus berendezések esetén, fontos megjegyezni, hogy a fent leírtak egyszerűen kivédhetők, a mikro szűrőnk tisztábban tartja az olajat, mintha azt  NAPONTA  cserélnéd, ezáltal a hidraulikus eszközt is. Hasonló védelemmel karbantartott hidraulikus rendszer gyakran évekig működhet komolyabb szervizelés nélkül is, egy beidegződött  rossz szokás, hogy az olajcserével tudjuk csak megvédeni termelő gépeinket.
 

Mi a hidraulika meghibásodások valódi oka?

 

Ez röviden, és egyszerűen méret különbségekkel magyarázható!

Míg a gyárilag szerelt hidraulikaszűrők 15-20 mikronig tisztítanak, addig a hidraulikus főegységek (szivattyúk, hidrómotorok, szervószelepek) illesztései 1-4 mikronosak, természetes, hogy a nagyobb szennyeződések a szűkebb helyeken csak folyamatos károkozással tudnak az olajjal keringeni!

 

Ha a hidraulika olaj szennyezett, és a gyári szűrőkkel sajnos az, akkor működés közben az alkatrészek folyamatos koptatásnak és amortizációnak lesznek kitéve, ami miatt elkerülhetetlen a hidraulikus rendszer meghibásodása, valamint teljesítménycsökkenés is várható, mivel "a drága alkatrészek tisztább környezetet igényelnek".

 

Milyen megoldással szolgálunk?

 

Egyre nehezebb, és drágább, jó szakembert találni, tehát a válasz, gépesíteni kell, amit egy eszköz megold, emberi beavatkozás nélkül, az a legolcsóbb, leg fájdalom mentesebb megoldás, ráadásul a hibázási lehetőséget is kizárja!

 

Hasonlatként, akinek központi zsírzós gépe van, átérzi, miről beszélünk, nem véletlen, hogy azok az újabb eszközöknél is már azt keresik.

Az ilyen rendszerű mikroszűrő is hasonló előnyökkel szolgál, csak még gazdaságosabb, és nem utolsó sorban kivédi az emberi tévedés valószinűségét!

 

 Ez az eszköz azon túl, hogy megtöbbszörözi gépetek élettartamát, ezzel párhuzamosan működési biztonságát, a bekerülési összegét is hamar visszahozza többek között a garanciális olajcsere hosszabítás által!

 

Megerősítés a műszaki egyetem által:http://www.omikk.bme.hu/collections/mgi_fulltext/uzem/2002/08/0802.pdf

 

És ha ezt látványban kívánod!

 

 


 

 

 

 

 

  Beszerelési útmutató