HIDRAULIKÁHOZ - EGY HÉTKÖZNAPI CSODA!

Mi okozza a hidraulikus rendszerek meghibásodását 10-ből 9 esetben?
 

Valóban szükséges a rendszeres hidraulikajavítás és az előirt hidraulika olaj csere, vagy elkerülhetőek lehetnek ezek a sok esetben jelentős kiadások?

 

A hidraulikus berendezések manapság egyre több helyen nem csak hasznos, de nélkülözhetetlen eszközök is a mindennapi munkavégzéshez. Éppen ezért fontos, hogy a hidraulikus rendszerek folyamatos működése biztosítva legyen, hiszen gyakran csak ezen eszközökkel végezhetők el bizonyos feladatok.

 

Ha leáll a hidraulika, leállhatnak teljes munkafolyamatok, ami hatalmas  károkat okozhat egy vállalkozás számára. "Ami  elromolhat, az el is romlik" hallhatjuk gyakran a hidraulika szervizelés alatt, de valójában törvényszerű a hidraulikus berendezések rendszeres meghibásodása?

 

Miért romlik el általában a hidraulika?

 

Íme, néhány  ésszerűnek tűnő válasz, amelyekkel a gyártók és a szervizek nyugtatnak minket, ha feltesszük ezt a keresztkérdést:

" A hidraulika bonyolult, érzékeny szerkezet, természetes, ha javítani, karbantartani kell időnként, hogy megfelelően működjön..."

" Gondoljon csak bele, mekkora terhelésnek van kitéve a hidraulikus rendszer üzem közben, érthető, ha néha elromlik..."

" A folyamatos súrlódás miatt a kopóalkatrészek időszakos cseréje, javítása elkerülhetetlen..."

 

Bár ezek az állítások valósnak tűnhetnek a hidraulikus berendezések esetén, fontos megjegyezni, hogy a fent leírtak egyszerűen kivédhetők, a mikro szűrőnk tisztábban tartja az olajat, mintha azt  NAPONTA  cserélnéd, ezáltal a hidraulikus eszközt is. Hasonló védelemmel karbantartott hidraulikus rendszer gyakran évekig működhet komolyabb szervizelés nélkül is, egy beidegződött  rossz szokás, hogy az olajcserével tudjuk csak megvédeni termelő gépeinket.
 

Mi a hidraulika meghibásodások valódi oka?

 

Ez röviden, és egyszerűen méret különbségekkel magyarázható!

Míg a gyárilag szerelt hidraulikaszűrők 15-20 mikronig tisztítanak, addig a hidraulikus főegységek (szivattyúk, hidrómotorok, szervószelepek) illesztései 2-4 mikronosak, természetes, hogy a nagyobb szennyeződések a szűkebb helyeken csak folyamatos károkozással tudnak az olajjal keringeni!

 

Ha a hidraulika olaj szennyezett, és a gyári szűrőkkel sajnos az, akkor működés közben az alkatrészek folyamatos koptatásnak és amortizációnak lesznek kitéve, ami miatt elkerülhetetlen a hidraulikus rendszer meghibásodása, valamint teljesítménycsökkenés is várható, mivel "a drága alkatrészek tisztább környezetet igényelnek".

 

Milyen megoldással szolgálunk?

 

Egyre nehezebb, és drágább, jó szakembert találni, tehát a válasz, gépesíteni kell, amit egy eszköz megold, emberi beavatkozás nélkül, az a legolcsóbb, leg fájdalom mentesebb megoldás, ráadásul a hibázási lehetőséget is kizárja!

 

 Ez az eszköz azon túl, hogy megtöbbszörözi gépetek élettartamát, ezzel párhuzamosan működési biztonságát, a bekerülési összegét is hamar visszahozza többek között a garanciális olajcsere hosszabítások által!

 

Megerősítés a műszaki egyetem által:http://www.omikk.bme.hu/collections/mgi_fulltext/uzem/2002/08/0802.pdf

 

És ha ezt látványban kívánod!

 

 


 

 

 

 

 

  Beszerelési útmutató